Financiering van zonne-energie

U kunt uw zonne-energie systeem natuurlijk uit eigen middelen financieren, maar mogelijk is er een financiering gewenst.

De financiële instellingen hebben voor financiering van zonne-energiesystemen speciale ‘duurzaamheidsleningen’ ontwikkeld. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Een investering in een zonne-energiesysteem is een duurzame verbetering van uw woning. Hierdoor is de rente op de lening (fiscaal) aftrekbaar in BOX 1.

Wanneer u de investering in een duurzaam energiesysteem financiert door middel van een lening met een looptijd van 10 á 15 jaar, zullen uw maandlasten per direct lager worden. De rente en aflossingskosten zijn namelijk lager dan de (voormalige) energiekosten.

Tot slot zal een investering in een zonne-energie systeem ook het energielabel van uw woning of bedrijfspand positief beïnvloeden. Een verbetering van 1 tot 2 klasse (labels) is al vlug realiseerbaar, waarbij de verwachting is dat energiezuinige woningen gemakkelijker verkocht kunnen worden, en dat de waarde ervan stijgt. Ook de energie-labeling met persoonlijk energie-advies kunnen wij voor u verzorgen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Voor de levering en installatie van de zonnepanelen en/of zonnecollectoren werken wij samen met een regionale installateur en een gecertificeerde leverancier met 18 jaar ervaring met PV-systemen. Voor referenties van gerealiseerde projecten in het kader van dit samenwerkingsverband verwijzen wij u door naar de website: www.zonnestroom.nu.